[29 Feb 20] Amazon Quiz Time Answers

Categories Amazon, Amazon Quiz AnswersPosted on
Amazon Answers Quiz Daily - NvTechMania

Amazon Pay Quiz ANSWERS (ALL Answers Added)

Image result for amazon quiz




Get all the answers of Amazon Quiz Time at one place. Play and win exciting prizes for FREE

To Play the Quiz, Download the Amazon app Now
   Download App   

So we have come across to make you win this contest. In this post, we have mentioned the answers to the 8-12 Amazon Quiz contest.
Open Quiz in app





 

Amazon Daily Morning 8 AM To 12 Noon Quiz

Amazon Quiz 29 February 2020 Answers Win – Bose Soundsport Headphones

Q1 – Abhimanyu Dassani Who Recently Won The Filmfare For Best Debut (Male) Is Which Actress’s Son?
Ans – Bhagyashree

Q2 – Muriel Is The Middle Name Of Which Character From The Television
Sitcom Friends?
Ans – Chandler

Q3 – Which Bangalore-Based Startup Has Offered Interns ₹1,00,000 For Sleeping For 9 Hours For 100 Nights?
Ans – Wakefit

Q4 – Ashraf Ghani Won The Second Term As The President Of Which Country?
Ans – Afghanistan

Q5 – In 2019, Parasite Became The First South Korean Movie To Win The Palme D’Or At Which Famous Movie Festival?
Ans – Cannes

Amazon Quiz 28 February 2020 Answers Win – Fitbit Versa 2 Smartwatch

Q1 – Which Of These Is The Common Title Of A 2003 Ramgopal Varma Film And A 2020 Vicky Kaushal Release?
Ans – Bhoot

Q2 – Who Has Become The First Indian To Reach 50 Million Instagram Followers?
Ans – Virat Kohli

Q3 – The Founder Of Retail Chain DMart Is The Second Richest Person In India According To Forbes. Who Are We Referring To?
Ans – Radhakishan Damani

Q4 – Which Company Signed An Agreement With AAI For Operating The Ahmedabad, Mangaluru, And Lucknow Airports For The Next 50 Years?
Ans – Adani Group

Q5 – Facebook Recently Released Which App To Help Hobbyists Organize Photos Of Their Own Projects Into Themed Collections?
Ans – Hobbi

Amazon Quiz 27 February 2020 Answers Win – Rs.5000

Q1 – Bill And Melinda Gates Foundation Invested In Which Online Pharma Startup Based In Gurugram In Feb 2020?
Ans – 1mg

Q2 – Which Team Is Gearing Up To Become The First F1 Team To Celebrate Their 1,000th Race, And Recently Unveiled The SF1000?
Ans – Ferrari

Q3 – Whose Signature Can Be Found On The New One Rupee Currency Notes?
Ans – Finance Secretary

Q4 – United By Emotion’ Is The Official Motto Of Which 2020 Sports Event To Be Held In Tokyo?
Ans – Summer Olympics

Q5 – In The TV Sitcom Friends, Which Famous Actress Played The Role Of Susie Moss, A Schoolmate Of Chandler?
Ans – Julia Roberts

Amazon Quiz 26 February 2020 Answers Win – Samsung Galaxy M20

Q1 – Amruta Subhash Won A Best Supporting Actor (Female) Filmfare Award For Playing Which Actor’s Mother In A 2019 Movie?
Ans – Ranveer Singh

Q2 – Rishi Sunak, The New Chancellor Of The Exchequer Of Great Britain, Is The Son In Law Of Which Famous Technology Personality?
Ans – Narayana Murthy

Q3 – Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage And Iron Fist Together Form Which Superhero Group?
Ans – Defenders

Q4 – Dara Khosrowshahi, The Current CEO Of Uber Was Previously CEO Of Which Travel Company?
Ans – Expedia

Q5 – The Final Of The 2020 ICC Women’s T20 World Cup Will Be Played On Which Date? (Hint: That Day Is Celebrated As Women’s Day)
Ans – March 8

Amazon Quiz 25 February 2020 Answers Win – Sony 1000XM3 Headphones

Q1 – Who Played The Role Of An Imaginary Version Of Adolf Hitler In The Movie Jojo Rabbit?
Ans – Taika Waititi

Q2 – Which Vietnamese City, With A Dazzling New Street Circuit, Is The Latest Addition To The F1 Calendar?
Ans – Hanoi

Q3 – Pravasi Bhartiya Kendra Has Been Renamed After Which Late Union Minister?
Ans – Sushma Swaraj

Q4 – As Per The Guinness World Records, The Current Oldest Living Man On The Earth Belongs To Which Country?
Ans – Japan

Q5 – ________ Is The Highest Award For A Military Unit In India. It Was Recently Bestowed On INS Shivaji Which Comprises Of 130 Officers And 630 Sailors Of The Indian Navy. (Fill In The Blank)
Ans – President’s Colour

Amazon Quiz 24 February 2020 Answers Win – Rs.50000 Balance

Q1 – Shaktikanta Das Born On 26th February, Former IAS Officer Is Currently Serving In Which Very Important Post In India?
Ans – RBI Governor

Q2 – The National Maritime Heritage Complex Is To Be Set Up In Which Of These Places?
Ans – Lothal

Q3 – The 4th Installment Of Which Franchise Won The Oscar For The Best Animated Feature In 2020?
Ans – Toy Story

Q4 – Which Of These Countries Will Play In The 2020 ICC Women’s T20 World Cup For The First Time?
Ans – Thailand

Q5 – The Amazon Prime Web Series ‘The Forgotten Army’ Is Narrated By Which Bollywood Superstar?
Ans – Shahrukh Khan

Amazon Quiz 23 February 2020 Answers Win – Samsung M30s

Q1 – Cartography Is The Study Of What?
Ans – Maps

Q2 – NSIL Is A Newly Launched PSU. What Does S Stand For In, New S____ Limited India?
Ans – Space

Q3 – Who Among Them Is One Of The Producers Of The Oscar Winning Feature-Length Documentary ‘American Factory’?
Ans – Barack Obama

Q4 – ‘Kambala’ Is A Traditional Sport Of Buffalo Racing. It Is Held In Which Indian State?
Ans – Karnataka

Q5 – Which Great Unani Scholar’s Birth Anniversary, February 11, Is Celebrated As World Unani Day?
Ans – Hakim Ajmal Khan

Amazon Quiz 22 February 2020 Answers Win – OnePlus TV

Q1 – Tangi, A Social Video Sharing App Is One Of The Latest Offerings From Which Tech Giant?
Ans – Google

Q2 – Saikhom Mirabai Chanu, Who Recently Created A New National Record, Represents India In Which Sport?
Ans – Weightlifting

Q3 – The National Winter Games Event Is Set To Be Held In Which Of These Places?
Ans – Gulmarg

Q4 – Which Indian Animal Is Chosen As The Mascot For COP 13 Convention On The Conservation Of Migratory Species Of Wild Animals?
Ans – Great Indian Bustard

Q5 – The Storm ‘Ciara’ Recently Hit Several Countries Of Which Continent?
Ans – Europe

Amazon Quiz 21 February 2020 Answers Win – Casio 61 Key Keyboard

Q1 – Which Company Has Recently Acquired Scape Technologies- A Computer Vision Start Up Working On Location Accuracy Beyond GPS?
Ans – Facebook

Q2 – Which Roman Emperor Is Said To Be Behind The Origin Of The Leap Year?
Ans – Julius Caesar

Q3 – Sandeep Mathrani Has Been Appointed The New CEO Of Which Company?\
Ans – WeWork

Q4 – Who Was Recently Awarded The ‘Kishore Kumar Samman’ By Madhya Pradesh Government?
Ans – Waheeda Rehman

Q5 – Archaeologists In The Czech Republic Have Uncovered The Oldest Wooden Structure Ever Found. What Is It?
Ans – Water Well

Amazon Quiz 20 February 2020 Answers – Win Rs.10000

Q1 – The ‘Kala Ghoda Arts Festival’ Is Organised Annually In Which Indian City?
Ans – Mumbai

Q2 – Which Asian Country Has Introduced A ‘Sustainable Development Fee’ For Tourists?
Ans – Bhutan

Q3 – NS Dharmshaktu Has Recently Been Presented An Award By The President For His Work In Combating Leprosy. After Whom Is The Award Named?
Ans – Mahatma Gandhi

Q4 – Which Indian Company Recently Launched Services In London, Offering Services In Comfort, Comfort XL And Executive Ride Categories?
Ans – Ola

Q5 – The Indian Institute Of Veterinary Research Has Recently Developed A Vaccine To Combat CSF. What Does S Stand For In ‘Classical S___ Fever’?
Ans – Swine

Amazon Quiz 19 February 2020 Answers Win – Samsung Galaxy Note 10

Q1 – The Currency Of Costa Rica, The Colon Is Named After Which Famous Personality?
Ans – Christopher Colombus

Q2 – Anthony Hopkins, Tom Hanks, Al Pacino And Joe Pesci All Lost In A Category At The 2020 Oscars, Who Won The Award In That Category?
Ans Brad Pitt

Q3 – 12 Year Old Kaamya Karthikeyan Has Recently Become The Youngest To Climb The Highest Peak In Which Continent?
Ans South America

Q4 – Optophobia Is The Fear Of What?
Ans Fear Of Opening One’s Eyes

Q5 – Who Among The Following Made His First ODI Century During The India Vs New Zealand ODI Series In 2020?
Ans Shreyas Iyer

Amazon Quiz 18 February 2020 Answers Win – Sony 5.1 Home Theater System

Q1 – Which Of These Firsts Did Parasite Achieve By Winning The Best Picture Oscar In 2020?
Ans – First Foreign Language Film To Win

Q2 – Who Was The Only Batsman To Make 400 Runs Or More In The 2020 U19 Cricket World Cup?
Ans – Yashasvi Jaiswal

Q3 – Which Recent Padma Vibhushan Awardee Born On 14th February, Became A Cabinet Minister In Haryana At The Age Of 25?
Ans – Sushma Swaraj

Q4 – A Doctor Of Indian Origin, SS Vasan Has Been Made The Head Of A Team Of Researchers To Develop A Vaccine For What?
Ans – Coronavirus

Q5 – As Per A Recent Notification, Which Of These Has The RBI Kept Unchanged At 5.15% ?
Ans – Repo Rate

Amazon Quiz 17 February 2020 – Win ₹20000 Pay Balance

Q1 – White, Yellow, Red, Orange, Blue, And Green Were The Six Original Colors On The Classic Version Of Which 40-Year Old Iconic Toy?
Ans – Rubik’s Cube

Q2 – The 2020 Australian Open Was Novak Djokovic’s ___ Grand Slam Singles Victory. (Fill In The Blanks.)
Ans – 17th

Q3 – The Union Budget Proposed Which Of These To Build A National Cold Supply Chain For Perishables Such As Meat And Fish?
Ans – Kisan Rail

Q4 – The Upcoming Film ‘The New Mutants’ Is Part Of Which Movie Franchise?
Ans – X Men

Q5 – Which Famous Political Activist Born On February 13th, Wrote The Poem ‘In The Bazaars Of Hyderabad’?
Ans – Sarojini Naidu

Amazon Quiz 16 February 2020 Answers Win – OnePlus 7 Pro

Q1 – Indian-American Arvind Krishna Has Been Appointed As The New Chairman Of Which Global Tech Company?
Ans – IBM

Q2 – What Is The Name Of The $500 Billion City-Of-The-Future That Saudi Arabia Plans To Build?
Ans – Neom

Q3 – Who Recently Won His Career’s 33rd National Title At The Senior National Billiards Championship?
Ans – Pankaj Advani

Q4 – The World’s Smallest Gold Coin, Which Features Albert Einstein, Was Recently Released By Which Country?
Ans – Switzerland

Q5 – The Words ‘Ordem E Progresso’ Can Be Found On The Flag Of Which Country?
Ans – Brazil

Amazon Quiz 15 February 2019 Answers – Win Amazon Alexa Eco Show

Q1 – At Which Two Venues Did India Take Part In Two Consecutive T20I Matches That Both Went To A Super Over?
Ans – Hamilton And Wellington

Q2 – Which Hindi Word Was Chosen As The ‘Oxford Hindi Word Of 2019’ By The Oxford University Press?
Anss – Samvidhaan

Q3 – The 2020 Hindi Film ‘Gul Makai’ Is Based On The The Life And Struggle Of Which Famous Personality?
Ans – Malala Yousafzai

Q4 – Who Recently Displaced Volkswagen As The World’s Second Most Valuable Carmaker?
Ans – Tesla

Q5 – The Town Of Schengen, After Which A Famous Treaty Is Named, Is Located In Which Country?
Ans – Luxembourg

🎁 Amazon Quiz 14 February 2020 Answers & Win – Apple IPad Pro

Q1 – In Which Country Is It Customary For Women To Give Men Chocolate On Valentine’s Day?
Ans – Japan

Q2 – The Indian Navy Recently Launched Operation Vanilla To Help Which Cyclone Hit Island-Nation?
Ans – Madagascar

Q3 – What Did The Founder Of Domino’s Give His Future Wife For Their First Valentine’s Day?
Ans – A Heart Shaped Pizza

Q4 – Toyota Is Making An Electrified Fleet Of Vehicles For Which Major 2020 Event?
Ans – Tokyo Olympics 2020

Q5 – Who Recently Launched An Upgraded Geo-Imaging Web Portal Called Bhuvan Panchayat 3.0?
Ans – ISRO

Amazon Quiz 12 February 2020 Answers Win – Apple IPhone XS

Q1 – Which Song By Coldplay (Filmed In Mumbai) Features Beyonce, And Bollywood Star Sonam Kapoor And Showcases The Festival Of Holi, Among Other Things Related To India?
Ans – Hymn For The Weekend

Q2 – What Is The Name Of The Mythical Creature Which Has The Head Of A Human And The Body Of A Lion? A Large Structure Of This Is Seen In Giza, Egypt.
Ans – Sphinx

Q3 – In The Lion King, What Is Simba’s Mother’s Name?
Ans – Sarabi

Q4 – Ishwar Chandra Vidyasagar Was Born On 26 September 1820. He Fought For Women’s Right As An Activist And Helped Introduce The ‘Widow Re-Marriage Act’ In India. Where Was He Born?
Ans – West-Bengal

Q5 – Where Would You Find The Mismi Mountain Peak, The Most Distant Source Of The Amazon River?
Ans – Peru

Amazon Quiz 11 February 2020 – Win Sony Alpha 6400 Mirrorless Camera

Q1 – Which Plant Was Added To The Guinness Book Of Records As The Fastest Growing Plant On Earth?
Ans – Bamboo

Q2 – In The Marvel Cinematic Universe, We See Hulk As A Green-Coloured Giant Superhero. But What Colour Was He Meant To Be Originally?
Ans – Grey

Q3 – Which Island In Andaman And Nicobar Is Home To Some Of The World’s Last Tribe Which Is Uncontacted And Does Not Have Any Interaction With The Outside World?
Ans – North Sentinel Island

Q4 – Which Event Has Been Titled As The ‘Largest Human Gathering In The World’ Where Over 100 Million People Gather At Once?
Ans – Kumbh Mela

Q5 – Which Species Of Crab Does Not Have A Shell Of Its Own But Makes Its Home Inside The Shells Of Sea Snails?
Ans – Hermit Crab

Amazon Quiz 10 February 2020 – Win ₹5000 Pay Balance

Q1 – In Terms Of Area, Which One Of The Following Indian States Has The Largest Coverage Of Forest?
Ans – Madhya Pradesh

Q2 – Kitten, Pumps, Cone, Sling Back And Platform Are Types Of What?
Ans – Heels

Q3 – ‘Finding The Gaps’ Is A Part Memoir, Part Self Help Book Written By Which Personality Known For His Accurate Decision Making?
Ans – Simon Taufel

Q4 – Who Is Known As The ‘Waterman Of India’ And Is Renowned For His Conservational Efforts In Bringing Back Many Rivers, And Increasing The Water Table Level In Rajasthan?
Ans – Dr. Rajendra Singh

Q5 – Like Humans, Most Species In The Animal Kingdom Have A Single Heart. But There Is An Exception. How Many Hearts Does An Octopus Have?
Ans – 3

Amazon Quiz 9 February 2020 Answers Win – Oppo Reno2 Z

Q1 – Which Of These Was Earlier Known As The ‘Hailey National Park’ When It Was Established In 1936?
Ans – Jim Corbett National Park

Q2 – Which Country’s Highest Point Is Mount Fuji, A Dormant Volcano?
Ans – Japan

Q3 – Which Was Named As The ‘Word Of The Year 2018’ By Oxford Dictionaries?
Ans – Toxic

Q4 – In A 1999 Test Match Against South Africa, New Zealand Tail-Ender Geoff Allott Batted A Memorable Innings Which Lasted 101 Minutes. How Many Runs Did He Score?
Ans – 0

Q5 – I Can Talk English, I Can Walk English, I Can Laugh English, Because English Is A Phunny Language’, Which Actor Said This Dialogue In A Bollywood Movie?
Ans – Amitabh Bachchan

Amazon Quiz 8 February 2020 Answers Win – Kenwood Food Processor

Q1 – Narain Karthikeyan Is The Sports Man In The Field Of Which Sport?
Ans – Formula One Racing

Q2 – She Was The First Indian Woman To Become A Teacher, And Opened Up The First Girl’s School In India In 1848. Who Is She?
Ans – Savitribai Phule

Q3 – What Is The Dot That Appears Over The Lowercase Letters, ‘I’ And ‘J’, Called?
Ans – Tittle

Q4 – What Is The Slang Term Given To A Ball That Is Bowled So Well That It Is Considered Unplayable By The Batsman In Cricket?
Ans – A Jaffa

Q5 – Punjab Is Also Called ‘The Land Of Five Waters’. Which Of These Is NOT A River The Name That Flows Through The Region?
Ans – Tapti

Amazon Quiz 7 February 2020 – Win Fossil Leather Bag

Q1 – Bluetongue, A Disease On Domestic And Wild Ruminants(Goats, Sheep, Cattle) Is Caused By __________? (Fill In The Blank)
Ans – Virus

Q2 – Which Among The Following Is NOT A Work Of Rabindranath Tagore?
Ans – Kapala Kundala

Q3 – Which Was The First Indian Movie Nominated For Oscar?
Ans – Mother India

Q4 – The Modern Game Of Golf Originated In Which Country?
Ans – Scotland

Q5 – The One Horn Rhino Is Found In Which Country?
Ans – India

Amazon Quiz 6 February 2020 – Win ₹15000 Pay Balance

Q1 – Which Company Recently Acquired A Stake In Zomato By Selling Their Indian Food Delivery Business?
Ans – Uber

Q2 – Fenway Sports Group Owns Which Football Club That Is Currently Top Of The Table In Its Domestic League?
Ans – Liverpool

Q3 – Who Has Been Appointed As The First Chief Of Defence Staff Of India?
Ans – Bipin Rawat

Q4 – The Movie ‘The Two Popes’ Stars The Famous Actor Anthony Hopkins As Which Pope?
Ans – Pope Benedict XVI

Q5 – The Recent Web-Series ‘The Forgotten Army’ Is Based On The Extraordinary True Story Of The Men And Women In Which Army?
Ans – Indian National Army

Amazon Quiz 5 February 2020 Answers Win – Redmi Note 8 Pro

Q1 – Padma Vibhushan Pandit Chhannulal Mishra Is A Noted Exponent Of Which Gharana Of The Hindustani Classical Music?
Ans – Kirana

Q2 – Director Of Panga, Ashwini Iyer Tripathi Has Also Directed Which Of These Movies?
Ans – Bareilly Ki Barfi

Q3 – A Model Of Which French Aircraft Was Part Of The Indian Air Force Tableau At Republic Day Parade 2020?
Ans – Rafale

Q4 – Which Is The Common Sport Played By Roger Federer And Sofia Kenin?
Ans – Tennis

Q5 – Isabel Dos Santos, Africa’s Richest Woman, Is From Which Country?
Ans – Angola


Amazon Quiz 4 February 2020 Answers Win – Apple IPad Pro

Q1 – Which Town Has Been Chosen As The Capital Of The Newly Merged Union Territory Of ‘Dadra And Nagar Haveli And Daman And Diu’?
Ans – Daman

Q2 – Which Of These Businessmen Has Been Awarded The Padma Bhushan In 2020?
Ans – Anand Mahindra

Q3 – The World Economic Forum Along With Its Partners Has Launched 1t.Org To Promote Which Initiative?\
Ans – One Trillion Trees Initiative

Q4 – Which One Out Of These ‘Phogat’ Sisters Is The First Indian Woman Wrestler To Win Gold At Both The Commonwealth And The Asian Games?
Ans – Vinesh Phogat

Q5 – 550th Birth Anniversary Of Guru Nanak Dev Was The Theme Of Which State’s Tableau In The 2020 Republic Day Parade?
Ans – Punjab

Amazon Quiz 3 February 2020 – Win ₹20000 Pay Balance

Q1 – What Is The Name Of The Humanoid Robot From ISRO That Will Travel On The First Test Flight Of The Gaganyaan Mission?
Ans – Vyommitra

Q2 – Uber Recently Announced A Partnership With Which Company To Mass Produce ‘Air Taxis’?
Ans – Hyundai

Q3 – Which Of These Sportspeople Has Been Awarded The Padma Bhushan In 2020?
Ans – PV Sindhu

Q4 – Which Famous Character Actor Is Playing The Role Of Indian Team Manager PR Man Singh In The Movie 83?\
Ans – Pankaj Tripathi

Q5 – Irish Conductor Eímear Noone Is To Set To Become The First Woman To Conduct The Orchestra At Which Upcoming Event?
Ans – Oscars

Check the winners list of January 2020

Daily QuizTime (January 2020) Winners List Details
Wheel Of Fortune (January 2020) > Winners List Details
Great Indian Sale Quiz (January 2020) > Winners List Details
Republic Day Special Edition Quiz > Winners List Details
Great Indian Sale Spin&Win > Winners List Details
Great Indian Sale Tap&Win > Winners List Details
Saheli Quiz > Winners List Details
SMBhav Quiz (2nd Edition) > Winners List Details

Amazon Quiz 2 February 2020 Answers Win – Oppo Reno2 F

Q1 – Katerina Sakellaropoulou Has Recently Been Elected As The First Female President Of Which Country?
Ans – Greece

Q2 – Which Chinese Zodiac Symbol Represents The Chinese New Year 2020?
Ans – Rat

Q3 – Which Of These Basketball Legends Wrote And Narrated The Short Film ‘Dear Basketball’? (Hint: He Tragically Passed Away Recently)
Ans – Kobe Bryant

Q4 – Bal Shakti Puraskar Is Annual Award Presented By The Indian President To Whom?
Ans – Children

Q5 – Priyam Garg Is Captaining India In Which International Tournament Being Held Currently?
Ans – ICC U19 World Cup

Amazon Quiz 1 February 2020 Answers Win – Godrej Air Conditioner

Q1 – Recently, 146 Of ‘Irrawadys’ Were Spotted In Chilika Lake, Odisha. What Kind Of Animals Are Irrawadys?
Ans – Dolphins

Q2 – Which UNESCO World Heritage Site Was The Center-Piece Of The Gujarat Tableau At 2020 Republic Day Parade?
Ans – Rani Ki Vav

Q3 – Which Of These Sportspeople Has Been Awarded The Padma Vibhushan In 2020?
Ans – MC Mary Kom

Q4 – Which Indian Actor Was Recently Honoured With The Crystal Award Of The World Economic Forum 2020?
Ans – Deepika Padukone

Q5 – Blue Origin – A Company Owned By Jeff Bezos Deals In Which Sector?
Ans – Space

 2 total views,  1 views today

Nava, the CEO of NvTechMania is a student who is interested in blogging and tackling with electronic gadgets and devices.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *